ITjunior

Top 5 aplicații de robotică pentru copii

robotica-pentru-copii

Top 5 aplicații de robotică pentru copii. Roboții sunt proiectați pentru a efectua automat acțiuni simple cât și complexe. Un rol important al roboților este că sporesc interesul pentru STEM – știință, tehnologie, inginerie și matematică în rândul copiilor.

Zicala „învățând făcând” este aplicabilă utilizării roboticii în predare, astfel că IT Junior a pregatit cel mai practic curs de robotică pentru copii care le permite să dezvolte o serie de abilități pe care le poate folosi mai departe în lumea reală.

Mai departe vom explora 5 aplicații de robotică pentru copii.

1. Metoda STEM

Tehnologia digitală și electronica sunt abilități fundamentale asimilate de către copii, deoarece înțelegerea bazelor electronicii este esențială pentru a trece mai departe la proiecte complexe de robotică.

La cursul de robotică pentru copii, echipa IT Junior utilizează tehnologii și kit-uri care permite spațiu cursantilor pentru a fi creativi, de la cei mai simpli Ozoboți până la platformele complexe Arduino.

Astfel, tinerii si adolescenții vor dobândi cunostințe și principii de fizică, electronică și programare precum funcționarea LED-urilor, rezistorilor, senzorilor și butoanelor, crearea gadget-urilor si multe altele.

Iată un video în care poți vedea exact cum participă copiii la cursul de robotică!

2. Robotică cu Ozobot

Ozobot BIT  este un robot inteligent si creativ iar programarea este rapidă și ușoară cu intuitivul editor OzoBlockly. Ozobot utilizează un limbaj colorat unic – așa-numitul comenzi ozo-coduri pentru a indica direcții sau comenzi, cum ar fi încetinirea, accelerarea sau oprirea.

Toți Ozoboții funcționează pe o premisă similară; folosesc camere orientate în jos pentru a detecta culoarea liniei de sub ei. Tehnologia de urmărire a liniilor este deja utilizată de companii mari. Amazon a trecut la un sistem mai autonom cu roboți de distribuție care urmăresc linii în depozitele lor și această tendință va continua pe măsură ce costurile pentru această tehnologie scad.

Ozoboții sunt o experiență distractivă pentru copii care va face confortabili cu ideea de robotică și programare mult mai devreme în viață. În domeniul roboticii și informaticii este nevoie de specialiști, ingineri și proiectanți software iar dacă vrei să generezi un interes în acest sens începe cât mai devreme, cursul de robotică pentru copii cu IT Junior.

3. Robotică cu Micro: Bit

Micro:bit este un mini computer cu procesor, butoane, port USB matrice de LEDuri, porturi de conectare accesorii, bluetooth, accelerometru, magnet incorporat,detector de miscare si multe altele.

Cursanții învață să își creeze propriile aplicații, folosind un limbaj de programare vizual, adaptat vârstei lor, scriu cod pe computer, apoi își conecteza micro: bit-ul pentru a urma instrucțiunile programate.

Scopul este de a face o reală introducere în lumea programarii și a roboticii, unde înveți conceptele de baza ale comunicarii om – calculator.

La cursul de robotică pentru copii se folesește micro: bit pentru a încuraja creativitatea prin programare și pentru a te împrieteni cu tehnologia. Astfel, te pregătim pentru realitatea tehnică a lumii de azi.

4. Robotică pentru copii cu mBot

mBot este un robot educațional ușor de manevrat și de construit. In laboratorul de robotică pentru copii, cursantii asamblează robotul cu ușurință. Designul modular al robotului simplifică ansamblul astfel încât să poată fi terminat într-un timp relativ scurt.

În ceea ce privește software-ul mBlock, copiii programează robotul folosind tehnologia blocurilor de cod cu drag-and-drop, urmand instrucțiuni pas cu pas și un cod simplu, copiii pot construi un robot de la zero și pot experimenta roadele roboticii imediat.

5. Robotică cu Arduino

Programarea și robotica cu platforma Arduino este modalitatea perfectă de a te introduce într-o nouă lume a electronicii și a tehnologiei. Familiarizarea cu tehnologia nu numai că iti oferă încredere pentru a te ajuta să prosperi, dar iti oferă și o modalitate de a rămâne cu un pas înaintea celorlalți.

Platforma Arduino este ușor accesibilă conectată la un simplu tip de microcontroler. Acesta este capabil să citească intrările de la senzori și să transforme aceste intrări în ieșiri digitale pentru calculator.

Platforma Arduino este pentru începătorii care doresc să învețe electronica si robotică. Prezintă o combinație de circuite, programare, rezolvare de probleme și creativitate, care îmbină mai multe discipline laolaltă.

Pe scurt, utilizam metode interactive de învăţare, prin exemple practice, pentru a încuraja curiozitatea, creativitatea şi imaginaţia. Cursurile de robotică ajută la dezvoltarea simţului practic şi estetic al copiilor şi adolescenţilor, precum şi la înţelegerea anumitor fenomene fizice şi a modului de aplicare a acestora în tehnologia actuală.

_____________

Te invităm să faci alegerea potrivită pentru excelența în educație. Misiunea noastră este să oferim cel mai potrivit mediu pentru dobândirea abilităților de IT. Copii sau adolescenți, începători sau cu nivel mediu-avansat, la IT Junior găsești cursul potrivit! Susținem online sau la sediul din București: cursuri de inițiere în IT (utilizare calculator), cursuri de programare și robotică pentru copii și adolescenţi.

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București