ITjunior

5 Aplicații de grafică pentru copii

grafica-pentru-copii

De ce grafică pentru copii? Grafica și animația, deși sunt adesea considerate medii mai mult sau mai puțin moderne, au fost folosite în diferite forme încă din secolul trecut! De-a lungul timpului, artiștii au folosit grafica și animația pentru divertisment, dar mai important, pentru a spune povești care evocă emoții.

Învățarea unor noi abilități nu este ceva ce copiii ar trebui să facă doar la școală. Există o multitudine de subiecte interesante și distractive care nu sunt predate în școlile tradiționale și este adesea sarcina părinților să-și expună copiii la lucruri noi. IT Junior a pregătit atât pentru începători, cât și pentru avansați, cursuri de animații și grafică pentru copii, care le dezvoltă orizonturile artistice, sociale și creative prin utilizarea unor aplicații și platforme moderne și accesibile. Vezi aici lista cursurilor.

1. Microsoft Paint

Desenul este o abilitate pe care am folosit-o încă din vremurile antice pentru comunicare și adeseori din plăcere. De-a lungul timpului, instrumentele și materialele disponibile s-au schimbat: de la bețe și pietre, cretă pe tablă, până la un stylus pe o tabletă grafică. Abilitatea de a desena folosind dispozitive digitale a devenit o parte a vieții de zi cu zi.

Ce modalitate mai bună există de a începe cursul de grafică pentru copii decât cu ajutorul Microsoft Paint? Paint este un software simplu și extrem de accesibil care oferă o „pânză digitală” goală și mai multe instrumente de grafică pentru a încuraja dezvoltarea abilităților de desen a copiilor. Paint este o aplicație fundamentală pentru copii care vor să își dezvolte abilitățile de grafică deoarece poate fi folosit nu numai pentru a face schițe simple, dar și pentru a crea grafică elaborată.

2. Canva – grafică digitală pentru copii

Orice părinte cu un copil artistic își dă seama de importanța menținerii active a creativității în viața lui și nu există o modalitate mai ușoară de a încuraja creativitatea decât prin design grafic digital.

Designul grafic este peste tot, de la semne de circulație la sigla Jocurilor Olimpice, site-uri web, emblema de pe adidașii preferați ai copilului sau titlul copertei benzii desenate preferate. Deoarece designul grafic pătrunde în fiecare parte a vieții moderne, poate fi destul de ușor trecut cu vederea. Poate fi, de asemenea, destul de dificil să explicăm exact ce este, în termenii cei mai simpli.

De aceea IT Junior recomandă cursurile de grafică pentru copii: Canva, o platformă online care le permite copiilor să creeze cu ușurință afișe, postere, logo, sigle, pliante și multe altele folosind șabloane concepute profesional. De la decuparea imaginilor, la adăugarea texturilor și corectarea culorilor, Canva este ușor de utilizat pentru începători și oferă rezultate la nivel profesionist.

3. Pixlr -grafică digitală pentru copii

Fotografiile sunt o modalitate excelentă de a spune povești, iar prin folosirea instrumentelor digitale designerii pot crea noi lumi cu ajutorul graficii și a editării! Grafica digitală pentru copii este învață prin experiențe practice utilizând instumente grafice, de editare a imaginilor.

Copiii învață totul despre retușarea și suprapunerea obiectelor în fotografii, creând lumi noi prin editarea diferitelor scene. Ei învață de asemenea, despre compoziție și analizează cum să decupeze și să redimensioneze fotografiile, cum să folosească componente AI pentru a elimina obiecte și cum să combine mai multe fotografii împreună folosind straturi. Interfața ușor de utilizat a Pixlr îi va încuraja pe copii să continuie să se joace și să experimenteze în viața de zi cu zi.

4. Pivot Animation

Animația este importantă deoarece ne face capabili să spunem povești și să comunicăm emoții și idei într-un mod unic, ușor de perceput, pe care să-l înțeleagă atât copiii, cât și adulții. Animația a ajutat la conectarea oamenilor din întreaga lume într-un mod pe care uneori nu îl pot face filmele sau cărțile.

Pivot Animation este un program distractiv pe care IT Junior îl folosește pentru a preda elementele de bază ale animației. Pivot este simplu de utilizat și copiii adoră explorarea posibilităților de a-și crea propriile povești animate creative. Cursanții realizează figurinele și obiectele construind cadre după fiecare mișcare. Programul creează o serie de imagini care pot fi redate în ordine, creând astfel iluzia mișcării. Mișcările realiste necesită răbdare și practică, abilități deosebit de importante în dezvoltarea copilului.

5. PixilArt –

Arta cu pixeli este o formă de artă digitală care se concentrează pe un singur lucru, umilul pixel. Monitorul computerului, telefonul și chiar vechiul Nokia 3310 au toate un ecran cu cristale lichide (LCD). Ecranele LCD sunt formate din mii de pixeli. Pixelii sunt pătratele minuscule care își schimbă culoarea ca răspuns la imaginea afișată pe ecran.

PixilArt este o platformă care utilizează conceptele artei cu pixeli și este utilizată de echipa IT Junior pentru a scoate la iveală toate abilitățile dezvoltate în cadrul cursului de grafică pentru copii. Cursanții folosesc concepte precum straturi, animații cheie, narațiune, mișcare și design grafic pentru a-și aduce poveștile și personajele la viață într-un mod estetic și unic.

Încurajăm creativitatea prin cursuri interactive de grafică pentru copii, de la Editare Foto și Video Până la Pesonalizare de Brand, Animații 2D și Modelare sau imprimare 3D.

_____________

Te invităm să faci alegerea potrivită pentru excelența în educație. Misiunea noastră este să oferim cel mai potrivit mediu pentru dobândirea abilităților de IT. Copii sau adolescenți, începători sau cu nivel mediu-avansat, la IT Junior găsești cursul potrivit! Susținem online sau la sediul din București: graphic design si editare video, cursuri de modelare 3D și grafica animatie GIF și adolescenţi.

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București