ITjunior

Beneficiile cursurilor de programare pentru copii

cursdeprogramarepentrucopii-1

De cele mai multe ori învățăm mai mult decât ne propunem atunci când dorim sa aprofundam anumite subiecte. Ce poate învăța un tânar la un curs de programare pentru copii, în afară de scrierea eficienta a unor linii de cod? Care sunt beneficiile directe și indirecte ale cursurilor de programare pentru copii susținute de IT Junior?

1. Aptitudini lingvistice

Programarea este în sine, un limbaj universal.Utilizarea programării îmbunătățește facilitatea de comunicare scrisă cât cea verbală. Scrierea liniilor de cod împărtășește informații, la fel ca scrierea unui text în oricare limbă.

Programarea înseamnă, în esență, să comunici cu un computer și să-i transmiti ce dorești să facă. Prin programare ne referim la conceperea de programe – software, în engleză – pentru “calculatoare” incluzand și aplicațiile web, dar și aplicațiile pentru telefoane și tablete.

IT Junior susține cel mai practic curs de programare pentru copii si astfel se învață eficient bazele programarii de la zero la esență cu:
Python
C++
JavaScript
HTML si CSS
Scratch

Un limbaj de programare poate fi mai util în anumite scopuri decât altele. Echipa IT junior este mândră să predea limbaje pe care tinerii le vor întâlni în industrie, arta digitala. media etc.

2. Programarea dezvoltă gândirea logică

Procesele de bază utilizate pentru a programa sunt aceleași ca cele ale gândirii critice. Este imposibil să devii un programator competent fără să încerci să testezi, să faci o greșeală, să identifici problema și să lucrezi la o soluție.

În 1995, Steve Jobs, unul dintre fondatorii Apple, a spus: „Toată lumea ar trebui să învețe să programeze un computer pentru că astfel înveți să gândești”. Programarea necesită un proces structurat de gândire, dar permite abordări variate. S-ar putea să existe mai multe soluții pentru o problema, dar la oricare se va ajunge, se va ajunge acolo prin gândirea logică.

Echipa IT Junior s-a asigurat că acest curs de programare pentru copii este organizat pe nevoile tinerilor, și utilizează aplicații practice și interactive. Elevii folosesc logica și gândirea tehnică pentru a-și programa propria aplicație sau propriul website.

3. Programarea încurajează experimentarea

Învățarea programării necesită mult mai multă creativitate decât plasarea cifrelor de 1 și 0 în diferite secvențe. Experimentarea este integrată în proces și copii trebuie să se bazeze pe soluții creative pentru a obține rezultate. Gândirea în afara cutiei-OUT OF BOX- este o cerință.

Iată un video în care poți vedea exact cum programează copiii la IT Junior

Programarea este utilizată pentru a construi site-uri web, aplicații și, bineînțeles, jocuri video precum si aplicații industriale. Opțiunile sunt nesfârșite, așa că nu vă gândiți la programare ca la ceva limitat. Tinerii care învăță să programeze, își va dezvoltă spiritul creativ care îi va ajuta la școală, dar și în viața de zi cu zi.

Activități precum, participarea la un ateliere de IT si programare online pentru copii sunt de asemenea, sigure și ușor de făcut chiar și in situații cand prezenta fizică este restricționată din diferite motive

4. Programarea construiește încredere și reziliență

Programarea unui joc sau a unui program necesită greșeli, evaluarea a ceea ce s-a întâmplat și găsirea căii corecte. Repetiția creează obiceiuri puternice care nu dispar cu ușurință. Când cursantul se va confrunta cu o problemă, va crede în capacitatea lui de a o rezolva, mai degrabă decât să se retragă din provocare sau să cedeze sub presiune.

După toate încercările și obstacolele pe care le-a trecut pentru a face jocul, copii au o recompensă foarte tangibilă de care se pot bucura. Cum ar putea să nu se simtă mai încrezători după ce au văzut rezultatul muncii lor grele? Sentimentul pe care îl primești când ai triumfat asupra problemelor care păreau foarte dificile sau chiar imposibile, rămâne cu tine mult timp după.

Clubul IT Junior aduce în prim plan avantajele tehnologiei digitale în viața noastră și a copiilor noștri.


Te invităm să faci alegerea potrivită pentru excelența în educație. Misiunea noastră este să oferim cel mai potrivit mediu pentru dobândirea abilităților de IT. Copii sau adolescenți, începători sau cu nivel mediu-avansat, la IT Junior găsești cursul potrivit! Susținem online sau la sediul din București: cursuri de inițiere în IT (utilizare calculator), cursuri de programare și robotică pentru copii și adolescenţi.

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București