ITjunior

Programare pentru copii – life skill @IT Junior

programarepentrucopii-980x654

În era digitală de astăzi, abilitatea de a programa poate fi asemănat cu abilitatea de a citi. Când îi învățăm pe copiii noștri să citească și să scrie, să adune și să scadă, îi învățăm de fapt modalități de a interacționa cu lumea din jurul lor-limbajele moderne de programare pentru copii.

Având în vedere că societatea noastră devine din ce în ce mai digitalizată, plină de dispozitive inteligente care ne permit să aprindem luminile cu 15 minute înainte de a ajunge acasă sau să ne blocăm ușile când plecăm, cursurile de programare pentru copii  îi vor ajuta  să înțeleagă mai bine – și să controleze – lumea.

Adevărul este că oricine poate învăța să programeze. A programa nu este altceva decât să-i spui calculatorului tău ce să facă într-o limbă pe care o va putea înțelege. Cu cât mai rapid vom accepta acest lucru, cu atât mai repede ne vom putea echipa copiii cu instrumentele potrivite.

În calitate de părinți și profesori, ar trebui să ne străduim să le oferim copiilor noștri cea mai bună educație, astfel încât aceștia să poată să prospere într-o societate antreprenorială și inovatoare.

La finalul cursurilor de initiere în IT, copiii vor avea deprinderi practice în toate domeniile folosind calculatorul.

În cazul în care aveți nevoie de mai multă convingere, iată câteva avantaje de care copiii pot beneficia urmand cursurile de programare pentru copii din cadrul IT Junior.

1. Programarea dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor

Programarea îi ajută pe copii să-și dezvolte abilități de gândire critică, precum și capacitatea de a rezolva probleme. Când copiii lucrează la rezolvarea unei probleme de programare, încercând să îi spună calculatorul să facă ceva, ei învață să treacă peste imaginea de ansamblu, abstractă, și ajung să descompună problema în sarcini mai mici și mai ușor de gestionat. Sunt capabili să facă conexiuni logice. Aceste abilități nu sunt necesare doar pentru a face calculatorul să-ți ducă treaba la un bun sfârșit, ci sunt utile și în viața de zi cu zi.

Odată ce copiii vor dobândi aceste abilități, vor putea analiza orice situație și vor putea găsi soluții adecvate. Abilitatea de a rezolva probleme este oricând binevenită, indiferent de cariera pe care copiii o vor alege Pe măsură ce copiii devin conștienți că sunt capabili să găsească soluții și să își atingă obiectivele vor căpăta încredere sa treacă peste orice obstacol

2. Programarea  încurajează creativitatea

În programare, ca și în viață, există mai multe modalități de a rezolva o problemă. Odată ce copiii vor învăța conceptele de bază, își vor da seama că sunt limitați doar de imaginația lor. Copiii își vor putea găsi propriile soluții și vor putea examina codul altcuiva pentru a adăuga propriile modificări și pentru al îmbunătăți. Multe programe pe care le folosim astăzi au fost create ca îmbunătățiri și variații ale versiunilor mai vechi.
ație.

Din această cauză, cursurile de programare pentru copii pot fi o activitate foarte antrenantă și distractivă. Acestea au la baza multe jocuri și aplicații practice prin care sunt introduse comenzi elementare. Provocările suplimentare adăugă comenzi mai complexe și le combină pentru a extinde funcționalități. La final copiii vor avea o versiune completă a propriului lor joc sau aplicație.

3. Copiii mici preiau noi abilități mai repede

Copiii sunt capabili sa învețe mult mai ușor deoarece mințile lor sunt ca bureții, absorb informații noi aproape fără efort. Învățarea unui limbaj de programare este la fel ca învățarea unei limbi străine și s-a dovedit că bebelușii și copiii mici pot stăpâni o altă limbă mult mai ușor și mai rapid. Nu există un moment mai bun decât prezentul pentru a introduce copiii în universul programării cu ajutorul platformei IT Junior in cadrul cursrilor de programare pentru copii.

4. Programarea este utilizată pe scară largă

Informatica si robotica este prezentă în viața noastră de zi cu zi. Mizăm pe dezvoltarea de software mai mult ca oricând și industria nu dă semne că se va opri curând. Ceasuri inteligente, televizoare, implanturi de inimă, mașini: toate devin interconectate, ceea ce demonstrează doar ce rol important joacă programarea în viața noastră. Copii care vor participa la cursurile de programare din cadrul IT junior, vor ajunge să înțeleagă subtil lumea din jurul lor, dobândind în același timp abilități foarte căutate pe piața muncii.

5. Programarea pentru copii este distractivă

Lăsând deoparte aplicațiile practice ale programării, trebuie luat în considerare faptul că dezvoltarea unui joc, a unei aplicații simple sau a unei animații proprii, poate fi extrem de distractiv  la cursurile de programare pentru copii mai ales dacă este eliminată scena tradițională a unei clasei, iar programarea este introdusă ca o joacă.Te invităm să faci alegerea potrivită pentru excelența în educație. Misiunea noastră este să oferim cel mai potrivit mediu pentru dobândirea abilităților de IT. Copii sau adolescenți, începători sau cu nivel mediu-avansat, la IT Junior găsești cursul potrivit! Susținem online sau la sediul din București: cursuri de inițiere în IT (utilizare calculator), cursuri de programare și robotică pentru copii și adolescenţi.

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București