ITjunior

Top 4 jocuri de programare pentru copii

roblox

Vă oferim cele mai atractive patru idei de jocuri de programare pentru copii care sunt educative și distractive pentru copii și în același timp le oferă în joc primele interacțiuni cu logica și programarea, într-un mod super prietenos. Toate aplicațiile au o abordare STEM, adică oferă copiilor în joc noțiuni despre știință, tehnologie, inginerie și matematică. 

În societatea noastră din ce în ce mai digitalizată, tehnologia joacă un rol vital în viața copiilor noștri. De la tablete și smartphone-uri la computer, console de jocuri de programare pentru copii, mediul digital a devenit o parte integrantă a vieții lor de zi cu zi. Este important ca acești tineri să fie învățați să utilizeze tehnologia în mod responsabil și eficient, pentru a evita dependența excesivă de dispozitivele digitale și expunerea la riscuri și pericole online. Ei trebuie să înțeleagă că tehnologia nu este doar un instrument de divertisment, ci și o unealtă puternică pentru a-și explora pasiunile și a-și dezvolta abilitățile.

La școala noastră de IT și programare pentru copii, am constatat că cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin intermediul unor aplicații de programare și jocuri pentru copii, care îmbină distracția cu învățarea. Credem că tehnologia este joacă și joaca este educație, iar în articolul de față vrem să-ți prezentăm cele mai căutate aplicații de programare jocuri pentru copii, care sunt iubite de copiii din întreaga lume, pentru că le oferă oportunitatea de a fi creativi, de a învăța și de a se distra în același timp: Roblox Studio, Minecraft Education, Fortnite și Scratch.

Roblox Studio – învață programare prin joacă

Este una dintre cele mai populare platforme de dezvoltare a jocurilor pentru copii. Aceasta permite utilizatorilor să creeze propriile lor jocuri și să le partajeze cu comunitatea Roblox. Cu o interfață prietenoasă și o gamă largă de instrumente de programare, copiii pot învăța concepte de programare, cum ar fi logica de control, variabilele și buclele, prin construirea și personalizarea propriilor lor lumi virtuale. Peste 40 de milioane de jocuri așteaptă să fie descoperite pe Roblox, iar acum copiii tăi pot crea propriile lor aventuri!

Roblox Studio este un instrument gratuit disponibil pe platforma Roblox, care le oferă copiilor posibilitatea de a construi jocuri folosind limbaje de programare. Iată cum pot începe: Deschide Roblox Studio și alege „Începe un proiect nou”. Selectează un șablon. BasePlate este o opțiune excelentă pentru proiecte complexe. Explorează piesele disponibile, redimensionează-le și adaptează-le pentru a crea elementele jocului tău. Adaugă cod pentru a da viață jocului! Cu Roblox Studio, imaginația este singura limită! Copiii pot crea o varietate de jocuri, de la curse palpitante la lumi fantastice de explorat.

Minecraft Education – învață programare prin joacă

Jocul de bază Minecraft este deja cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula creativitatea și imaginația copiilor, dar versiunea Education aduce un plus de valoare în învățarea lor. Cu ajutorul aplicației Minecraft Education, copiii pot explora concepte matematice, științifice și istorice, într-un mediu virtual captivant. De la construcția de structuri complexe la rezolvarea de probleme în echipă, acest joc oferă o mulțime de oportunități de învățare și dezvoltare. Există mai multe unelte pe care le poți obține din diverse combinații, și pe care le poți afla de aici

Fortnite – învață programare prin joacă

Deși este cunoscut mai mult ca un joc de tip battle royale, Fortnite are și o componentă de moduri creative, care permite jucătorilor să creeze propriile lor lumi și să experimenteze cu construcții și design. Această funcționalitate poate fi utilizată pentru a încuraja copiii să exploreze concepte de programare și să-și dezvolte abilitățile de gândire logică și rezolvare de probleme.

Scratch – învață programare prin joacă

 Dezvoltat de MIT, Scratch este un instrument de programare vizuală conceput special pentru copii. Prin trască și plasare de blocuri de cod, copiii pot crea animații, jocuri și povești interactive, învățând în același timp concepte de bază ale programării, cum ar fi algoritmul, buclele și condițiile. Scratch este un instrument puternic pentru educatori și părinți care doresc să încurajeze gândirea critică și creativă la copiii lor.

La școala noastră, ne angajăm să oferim copiilor oportunități captivante de învățare prin intermediul tehnologiei, iar aceste aplicații sunt doar câteva exemple ale modului în care putem îmbina distracția cu educația. Înscrieți-vă copiii la cursurile IT Junior și noi îi vom ghida într-o călătorie fascinantă de explorare și descoperire a lumii tehnologiei, unde fiecare joc este o lecție și fiecare lecție este o aventură!

Aici fiecare copil este încurajat să își urmeze pasiunea și să-și dezvolte potențialul, pregătindu-se pentru un viitor plin de reușite și satisfacții.

Înscrie-ți copilul la Atelierele de vară IT Junior și oferă-i șansa să descopere culisele jocului său preferat, în timp ce pune bazele unei pasiuni de viitor! În plus, la Atelierele de vara IT Junior va găsi o mulțime de noi prieteni cu pasiuni comune pentru jocul său preferat  Roblox, Minecraft sau Scratch!

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București