ITjunior

Cum ne aparam copii de cyberbulling | IT Junior

cyberbulling-600-cu-400

Este important să știm cum ne apărăm de cyberbulling deoarece suntem conectați la mediul online cel putin 6 ore în fiecare zi.

Ce este cyberbulling

CyberBullying înseamnă harțuire prin folosirea tehnologiilor digitale și reprezintă un comportament repetat cu scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizați. Agresorii cibernetici folosesc tehnologia digitală pentru a hărțui, amenința sau umili. Cyberbullying-ul poate apărea oriunde, chiar și acasă, prin smartphone-uri, e-mailuri, mesaje text și social media.

Metodele pe care tinerii le folosesc pentru a face cyberbullying ta, cum ar fi:

• minciuni sau postări de fotografii jenante ale cuiva pe rețelele de socializare;
• mesaje supărătoare sau de amenințări prin platformele de schimb de mesaje;
• copierea identității unei persoane și transmiterea în numele acesteia de mesaje răuvoitoare.

Cum te aperi de cyberbulling

Oricare ar fi motivele pentru care cineva a fost vizat de bullying, este important să își amintească că nu este singur. Mulți dintre noi au fost hărțuiți la un moment dat în viața noastră. Aproximativ 25% dintre tineri se confruntă cu bullying-ul și până la o treime din adolescenți suferă de cyberbulling.

Cere ajutorul unei persoane în care ai încredere si poti discuta in siguranta, precum părinții tăi sau un membru apropiat al familiei sau un alt adult de încredere.

Poti preveni folosirea informatiilor personale in social media

Gândește-te de două ori înainte de a posta sau distribui poze sau filmulete online- acea postare rămâne online și poate fi folosită de cineva mai târziu pentru a-ți face rău. Nu divulga detaliile personale precum adresa ta, numărul tău de telefon sau numele școlii tale.

Iată o serie de acțiuni disponibile pe majoritatea rețelelor de socializare:

• Poți alege cine îți poate vizualiza profilul, cine îți poate trimite mesaje directe sau cine îți poate lăsa un comentariu prin configurarea setărilor de confidențialitate ale contului tău.
• Poți raporta comentarii, mesaje și fotografii supărătoare și poți cere să fie șterse.
• În afară de ștergerea din lista de prieteni, poți bloca în totalitate pe cineva și nu vor mai putea nici să îți vizualizeze profilul și nici să te contacteze.
• De asemenea, poți alege ca anumite persoane să îți lase comentarii care să fie vizibile doar pentru ele, fără a le bloca în totalitate.
• Poți șterge postări de pe profilul tău sau le poți ascunde pentru a nu mai putea fi vizualizate de anumite persoane.

• Pe majoritatea rețelelor tale preferate de socializare, utilizatorii nu primesc notificare când îi blochezi, restricționezi sau raportezi.

Salvează dovezile cyberbullying-ului și raportează-le

1. Blocare rețele socializare
• Deschideți Chrome – Logare Facebook/Instagram
• Pe Calculator: În Facebook – deschideți chat cu o persoană (Messenger) – Click pe poză – Blochează
• Pe Telefon: În Facebook – deschideți chat cu o persoană (Messenger) – Click pe i de pe bara de meniu sus în partea dreaptă – Derulează până jos- Blochează
• În Instagram – Navigați pe profilul persoanei dorite pentru blocare, langă nume în partea dreaptă, click pe trei puncte, Blochează

2. Raportare – poze neadecvate

__________

Te invităm să faci alegerea potrivită pentru excelența în educație. La clubul IT Junior, misiunea noastră e  de a oferi cel mai potrivit mediu pentru dobândirea abilităților în IT. Susținem cursuri de IT și programare pentru copii și adolescenţi, adaptate nevoilor fiecăruia; începători sau nivel mediu-avansat, online sau la sediul din București, în grup sau lecții 1 la 1, la IT Junior găsești cursul potrivit!

Domeniul IT este viitorul!

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București