ITjunior

5 aplicații de programare pentru copii

cursuriprogramarecopii1-980x693

Una dintre întrebările pe care și-o pune fiecare părinte este dacă, există o abilitate esențială pe care copiii trebuie să o învețe în 2022? Cursurile de programare pentru copii este fără îndoială răspunsul.

Este clar că programarea este noul alfabet al secolului 21. Ca atare, educatorii și profesorii din întreaga lume caută strategii practice pentru cursurile de programare pentru copii. A învăța să codezi este ca și cum ai învăța o nouă limbă. Fiecare copil învață diferit și are nevoie de un plan care să se potrivească stilului său de învățare. Așadar, găsirea unei platforme integrate care să îi învețe să codeze pe copii și să le ofere sprijinul necesar îi va ajuta enorm în drumul spre succes.

Mai jos vă vom prezenta 5 platforme pe care echipa IT junior le folosește la cursurile de programare pentru copii.

1. Blockly

Blokly este o platformă ce conține unelte complexe de programare care pot fi folosite și individual. Folosind acesta platforma de programare pentru copii limbajele pre – scrise pot fi accesate cu ușurință, iar editorul de cod este încorporat chiar în site. Echipa IT Junior folosește această platformă pentru a învăța copiii să programeze folosind JavaScript, unul dintre cele mai populare limbaje de programare din întreaga lume. Copiii vor întâlni provocări la fiecare pas și se antrena cu noile concepte învățate. În final, vor lucra la proiecte care le vor dezvolta mai mult abilitățile de programare în diferite moduri creative, cum ar fi animații și jocuri construite de la zero.

2. CodePen

CodePen este un mediu ideal pentru copii care vor să învețe despre proiectarea și dezvoltarea site-urilor web. De aceea echipa IT Junior folosește această platformă pentru nivelul începător al cursului de programare pentru copii. Elevii văd ce face codul în timp real. Designul paginilor web devine foarte ușor atunci cînd copiii văd cum codul prinde viață linie cu linie. Ei văd rezultatul direct al codului pe care îl scriu și modul în care acesta controlează site-ul. Pe lângă asta, CodePen este în întregime în browser. Va funcționa pe orice calculator cu un browser web modern. Chiar mai bine, mulți elevi au propriile lor computere. CodePen va funcționa în timpul cursurilor, iar apoi elevii pot continua munca acasă sau pe orice alt computer.

3. Repl.it

Repl.it este o platformă de programare online pentru copii care îmbină unelte de partajare a proiectelor cu unele elemente ale unei rețele sociale. Există o comunitate în creștere de dezvoltatori amatori și profesioniști care folosesc platforma. Totuși, datorită simplității sale, este atrăgătoare și pentru copiii care de abia încep să învețe programarea. Copiii pot găzdui proiecte software pe care prietenii lor le pot vizualiza cu ușurință chiar putând contribui la ele. Platforma oferă și tutoriale care îi ajută pe utilizatori să se dezvolte. Repl.it, pe de altă parte, și-a găsit succesul pentru că acceptă 40 de limbaje de programare, iar echipa IT Junior folosește platforma la cursul de programare Python pentru copii.

4. CodeBlocks

CodeBlocks este un mediu de dezvoltare integrat (IDE) și oferă facilități complete programatorilor de calculator pentru dezvoltarea de software. CodeBlocks este cel mai folosit software pentru învățarea programării în școlile din România și e folosit la crearea, rularea și compilarea programelor de la majoritatea concursurilor extra-școlare, olimpiade și nu numai. Trainerii de la IT Junior folosesc CodeBlocks pentru pregătirea avansată a elevilor în cadrul cluburilor de programare C++ unde se aprofundează materia din programa școlară prin rezolvarea de probleme de la nivel ușor până la nivel de concurs.

5. Compilatoare Online

Compilatoarele online îndeplinesc aceleași funcții al unui IDE cum este CodeBlock, dar se diferențiază prin faptul ca nu au nevoie sa fie descarcate sau instalate întrucât rulează în browser. Există mai multe compilatore online care excelează în diferite funcții cum ar fi Codechef care se axează pe rezolvarea problemelor competitive sau Compileonline care suportă peste 40 de limbaje de programare. Tot ce i-ar trebui unui copil pentru a începe să rezolve niște probleme de programare rapid în C++ este o conexiune stabilă la internet și access la un browser precum Chrome sau Microsoft Edge. .

__________

Te invităm să faci alegerea potrivită pentru excelența în educație. La clubul IT Junior, misiunea noastră este să oferim cel mai potrivit mediu pentru dobândirea abilităților în IT. Susținem cursuri de IT și programare pentru copii și adolescenţi, adaptate nevoilor fiecăruia; începători sau nivel mediu-avansat, online sau la sediul din București, în grup sau lecții 1 la 1, la IT Junior găsești cursul potrivit!

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București