M10 | L3 – Eticheta si Zar

Astăzi vom afla despre:

 • Introducere in spatiul 3D

Aplicațiile pe care le vom folosi sunt:

Tinker CAD

PROIECTE:

Exersare spatiala

Eticheta

https://www.tinkercad.com/learn/overview/O0XHVHMIXGFO1D6;collectionId=O2C1PXBIQ2KHCOD

 1. Trageți literele în zona evidențiată în portocaliu. Fii cat de exact poti. Dacă aveți nevoie de aceeași literă de mai multe ori, doar copiați-o și lipiți-o.
 2. Apăsați lângă pentru a șterge eticheta. Adăugați orice informație doriți la etichetă. Dacă aveți nevoie de aceeași literă de mai multe ori, doar copiați-o și lipiți-o.
 3. Nu uitați, utilizarea tastelor săgeată este o modalitate excelentă de a poziționa literele cu precizie. După ce terminați, curățați planul de lucru ștergând orice literă neutilizată.

Zar

https://www.tinkercad.com/learn/overview/OMPFUS5IYC6JRMP;collectionId=O2C1PXBIQ2KHCOD

 1. Începeți prin a găsi forma matriței unui zar în panoul de forme. O veți găsi în panoul de forme Symbols din partea dreaptă a ecranului. Trageți o formă de matriță de zar în zona conturată în portocaliu. Sfat: poate fi necesar să schimbați meniul derulant de formă din „Forme de bază” în „Simboluri” pentru a localiza matrița goală.
 2. Localizați instrumentul Plan de lucru în partea de sus a panoului de forme din dreapta ecranului. Faceți clic și trageți un nou plan de lucru pe suprafața superioară a matriței.
 3. Buna treaba! Planul dvs. de lucru va apărea acum ca și cum ar fi așezat deasupra matriței. Apoi localizați numărul 1 în panoul de forme. Poate fi necesar să schimbați filtrul de forme în „Text” pentru a localiza formele numerice. Puneti o forma de numarul 1 in spatial de lucru
 4. Deoarece 1 este așezat plat deasupra matriței, trebuie să-l reglăm pentru a tăia de la suprafață. Să mutăm forma în jos cu 1 mm pentru a se potrivi în zona evidențiată în portocaliu. Amintiți-vă că puteți schimba vizualizarea sau zoomul pentru o vizualizare mai bună atunci când poziționați forme. Schimbarea grilei de fixare de la 1.0 la 0.25 poate ajuta, de asemenea, la poziționare.
 5. Să repetăm pașii anteriori pentru a plasa celelalte numere pe celelalte părți ale matriței. Apucați instrumentul Plan de lucru și trageți-l pe o altă parte a matriței.
 6. Găsiți forma galbenă a numărului 2 și trageți-o în zona conturată în portocaliu. Mutați-l 1 mm în interior în matriță, astfel încât să se alinieze cu zona în portocaliu.
 7. Acum, apucați Planul de lucru și trageți-l în partea dreaptă a matriței.
 8. Găsiți forma verde a numărului 3 și trageți-o în zona evidențiată în portocaliu. Mutați-l cu 1 mm spre centrul matriței, așa cum ați făcut în pașii anteriori.
 9. Acum, apucați Planul de lucru și trageți-l în partea stângă a matriței.
 10. Găsiți forma de albastru deschis numărul 4 și trageți-o în zona evidențiată în portocaliu.Mutați-l cu 1 mm spre centrul matriței, așa cum ați făcut în pașii anteriori.
 11. Acum, apucați Planul de lucru și trageți-l în partea din spate a matriței.
 12. Găsiți forma albastră a numărului 5 și trageți-o în zona evidențiată în portocaliu. Mutați-l cu 1 mm spre centrul matriței, așa cum ați făcut în pașii anteriori.
 13. Prindeți planul de lucru și trageți-l în partea de jos a matriței. Poate fi necesar să vă rotiți vederea pentru o plasare mai ușoară a planului de lucru.
 14. Găsiți forma albastră închisă numărul 6 și trageți-o în zona evidențiată în portocaliu. Mutați-l cu 1 mm spre centrul matriței, așa cum ați făcut în pașii anteriori.
 15. Buna treaba! Ați plasat toate formele numerice. Să resetăm planul de lucru trăgând un plan de lucru nou în editor și plasându-l oriunde pe sol (nu pe niciuna dintre forme). Acest lucru va plasa planul de lucru înapoi în poziția sa inițială.
 16. Selectați toate numerele și setați-le să fie găuri. Veți vedea opțiunea Hole în Inspector după ce ați selectat un număr.

Acum, selectați toate formele, inclusiv matrița, și grupați-le făcând clic pe butonul de grupare din bara de instrumente. Sfat: veți ști că grupul a avut succes dacă toate formele devin de aceeași culoare.