M10 | L2 – Pion si Rigla

Astăzi vom afla despre:

 • Introducere in spatiul 3D

Aplicațiile pe care le vom folosi sunt:

Tinker CAD

PROIECTE:

Exersare spatiala

Pion

https://www.tinkercad.com/learn/overview/O698ZZXIXGFTSXU;collectionId=O2C1PXBIQ2KHCOD

 1. Trageți o formă de cilindru în planul de lucru.
 2. Micsoreaza-l pana la o inaltime de 3mm
 3. Trage planu de lucru pe partea de TOP a cilindrului (shortcut = W)
 4. Trageți o formă de con în partea superioară a cilindrului. Noua formă va fi pusa pe planul de lucru pe care tocmai l-ați create. Dimensionati forma mai scurt la o înălțime de 11 mm
 5. Trageti o sfera pe planul de lucru. Scalați sfera la un diametru de 18 mm. Scalați-l mai scurt la o înălțime de 5 mm. Mutați-l în zona țintă în portocaliu.
 6. Trageti o forma de con in spatial de lucru. Mariti-l la o înălțime de 28 mm. Scalați-l mai mic la un diametru de 14 mm. Mutați conul în zona portocalie țintă. Ridicați conul de 3 mm de pe planul de lucru.
 7. Trageți alt con în portocaliu în zona țintă. Scalați-l la un diametru de 12 mm. Scalati-l mai înalt la o înălțime de 19 mm. Rotiți conul la 180 de grade. Mutați-l în zona țintă în portocaliu.
 8. Trageți un plan de lucru în partea de sus a conului. (care este într-adevăr partea inferioară a conului pe care tocmai l-ați răsucit)
 9. Trageți o formă de sferă în planul de lucru. Scăriți sfera la 8x8x8mm. Sfat: ținând apăsată tasta Shift pe tastă, se va scala forma în toate direcțiile.
 10. Selectați toate formele. Faceți clic pe butonul Align din meniu. Aliniați formele la mijloc în față și lateral.
 11. Selectați toate formele .Faceți clic pe butonul Grup din meniu. Sfat: veți ști dacă acțiunea de grup a funcționat dacă toate formele devin toate de aceeași culoare.

Rigla

https://www.tinkercad.com/learn/overview/OFN4E3XIYB2H2PN;collectionId=O2C1PXBIQ2KHCOD

 1. Trageți o formă de cilindru în planul de lucru. Scalați-l mai mic la un diametru de 2 mm. Scalati-l mai înalt la o înălțime de 60 mm.
 2. Rotiți cilindrul și mutați-l în jos pe planul de lucru. Copiați și lipiți cilindrul și mutați fiecare în zona marcată cu portocaliu.
 3. Trageți o formă de acoperiș în planul de lucru. Scalați-l mai mic la o înălțime de 2 mm. Scalați-l mai mic la o dimensiune de 1mm x 20mm. Mutați-l în zona marcată în portocaliu.
 4. Copiați și lipiți forma acoperișului. Scalați-l mai mic la o dimensiune de 1mm x 6mm. Rotiți-l și mutați-l în zona evidențiată în portocaliu.
 5. Copiați și lipiți forma. Scalati-l mai mic la dimensiunea de 1 mm x 3 mm. Copiați și lipiți de 7 ori și mutați fiecare formă nouă în zonele marcate cu portocaliu.
 6. Copiați și lipiți formele acoperișului după cum este necesar pentru a umple zonele rămase în portocaliu.
 7. Acum totul este la o scară adecvată. Selectați toate formele acoperișului și mutați-le în zona marcată cu portocaliu
 8. Trageți formele numerice 1, 2, 3, 4 și 5 în planul de lucru.
 9. Selectați toate formele numerice și redimensionați-le. Sfat: Țineți apăsat butonul Shift în timp ce redimensionați formele. Mutați numerele în locațiile marcate.