M10 | L14 – Proiect III – Extraterestru 02

Astăzi vom afla despre:

 • Introducere in spatiul 3D

Aplicațiile pe care le vom folosi sunt:

Tinker CAD

PROIECTE:

Extraterestru

În acest pas vom face arme extraterestre. Tinkercad are mai multe forme decât formele geometrice de bază care au fost utilizate până acum. Derulați în partea de sus a listei de obiecte de-a lungul părții din dreapta a ecranului. Căutați lista de obiecte Shape Generator (Circled in Green). Există mai multe pagini de obiecte care pot fi folosite în situații speciale, cum ar fi fabricarea de arme pentru un extraterestru. Faceți clic pe pagina 8 în meniul Generator de forme> Comunitate. Veți găsi cele două obiecte folosite în această secțiune, „ananasul” și „Corneum” (săgeți albastre).

Pas 01

 1. Așezați forma „ananas” și forma „Corneum” pe planul de lucru, în lateral.
 2. Selectați „Corneum” și apăsați „F” pentru a focaliza camera pe acesta. Observați ceva nou în fereastra Inspector? Obiectele din meniul Generator de forme vor avea de obicei o listă de valori sub Culoare și gaură. „Corneum” are și o imagine de profil. Profilul unui obiect este conturul obiectului dacă a fost tăiat ca o pâine. Profilul „Corneum” este afișat ca linia albastră, curbată. Mânerele pătrate albe pot fi folosite pentru a schimba forma liniei albastre.
 3. Folosind mânerele pătrate albe, schimbați forma pentru a fi mai aproape de un cerc.
 4. Imaginea de instrucțiuni Sub imaginea de profil este o listă de numere și bare glisante albastre. Dacă faceți clic o dată pe un număr, veți putea să introduceți un număr diferit. Numărul poate fi modificat, de asemenea, ținând apăsat butonul stâng al mouse-ului și glisând mouse-ul spre stânga sau spre dreapta. Schimbați numerele astfel încât să se potrivească cu numerele din imaginea de mai jos.

Pas 02

 1. Rotiți „Corneum” cu 90 de grade în sens invers acelor de ceasornic pe axa Z.
 2. Rotiți din nou „Corneum” cu 90 de grade, numai de această dată pe axa Y.
 3. Mutați „Corneum” către extraterestru până când atinge și intră ușor.
 4. Rotiți „Corneum” 22,5 grade în sens invers acelor de ceasornic pe axa Z. Schimbați culoarea brațului pentru a se potrivi cu culoarea corpului.
 5. Apăsați „W” pentru a comuta la instrumentul plan de lucru. Selectați partea de sus a „Corneum”.
 6. Așezați o sferă deasupra „Corneului”.
 7. Folosind un mâner alb, scalați în mod egal sfera până la aproximativ 6 mm. Ar trebui să acopere partea plană a „Corneum”
 8. Cu planul de lucru încă aliniat, puneți un tor.
 9. Aliniați torul la sferă.
 10. Scalați torul în mod egal pe toate axele (menținând schimbarea) până când cercul interior al torului este aproape de sferă.
 11. Apoi puneți un tor subțire pe planul de lucru.
 12. Aliniați torul subțire cu celălalt tor.
 13. Scăriți torul subțire în mod egal la 1 mm, lăsând un mic spațiu între cele două toruri.
 14. Rotiți torul subțire pe axa Y cu 22,5 grade.
 15. Rotiți torul subțire pe axa X cu 22,5 grade
 16. În cele din urmă, mutați torul subțire pe axele X și Y până când acesta trece deasupra umărului.
 17. Selectați „Corneum” și sfera (umărul) și grupați-le împreună. Folosind CTRL + C copiați-le. Cu obiectele încă selectate, apăsați CTRL + V pentru a lipi copia lângă braț.
 18. Rotiți brațul copiat într-o poziție nouă și mutați brațul spre spate.
 19. Selectați toate obiectele care alcătuiesc brațele și umerii și grupați-le împreună.
 20. Ținând ALT, mutați brațele în cealaltă parte a corpului. Sub Ajustare, alegeți oglindă pentru ca acestea să fie orientate în direcția opusă.