M10 | L11 – Proiect II – Naveta 03

Astăzi vom afla despre:

 • Introducere in spatiul 3D

Aplicațiile pe care le vom folosi sunt:

Tinker CAD

PROIECTE:

Naveta

În această lecție vom face ferestre pentru ca echipajul să le vadă. Odată ce ferestrele sunt realizate, vom folosi instrumentul Plan de lucru pentru a plasa copii peste nava spațială. Când lecția este terminată, nava spațială va arăta ceva asemănător cu imaginea de mai jos.

Pas 01

 1. Așezați un cilindru pe planul de lucru.
 2. Reduceți cilindrul în jos la aproximativ 10 mm de-a lungul axelor X și Y și înălțimea de 4 mm de-a lungul axei Z.
 3. Duplicați cilindrul și transformați-l într-o gaură. Asigurați-vă că cei doi cilindri au același centru.
 4. Reduceți cilindrul orificiului până la 9 mm.
 5. Deplasați cilindrul de fixare în jos, astfel încât să se așeze în interiorul cilindrului solid. Faceți un duplicat al cilindrului orificiului și schimbați culoarea acestuia în galben.
 6. Grupați cilindrul portocaliu și cilindrul orificiului împreună.
 7. Mutați cilindrul galben în jos în cilindrul portocaliu. Cilindrul galben trebuie să fie sub suprafața cilindrului portocaliu
 8. Faceți un duplicat al ferestrei și mutați-o în lateral. Schimbați culoarea celei de-a doua ferestre din galben în negru. Acum aveți o fereastră cu luminile aprinse și stinse.

Pas 02

În lecțiile anterioare am folosit Instrumentul Plan de lucru pentru a plasa obiecte noi, din meniu, unde ar trebui să fie. Ferestrele sunt deja construite pe planul de lucru. Instrumentul Plan de lucru poate fi, de asemenea, utilizat pentru poziționarea copiilor.

 1. Alegeți ce tip de fereastră doriți să utilizați, activat sau dezactivat. Selectați și grupați acele obiecte împreună. Alegeți Inspector> Culoare> Multicolor pentru a păstra culorile originale.
 2. Cu fereastra grupată selectată, utilizați CTRL + C pentru a copia fereastra. Apăsați W pentru a comuta la Instrumentul de plan de lucru și alegeți prima locație în care doriți să fie o fereastră.
 3. După ce grila devine portocalie, folosiți CTRL + V pentru a lipi o copie a ferestrei.
 4. Modificați dimensiunea sau poziția ferestrei după cum doriți.
 5. Repetați pașii anteriori până când nava dvs. spațială are suficiente ferestre. Așezați ferestre în jurul locuințelor și a Podului de evacuare.