M5 | L12 – Structura repetitiva WHILE

Astăzi vom afla despre:

  • Structura While

Aplicațiile pe care le vom folosi sunt:

Khan Academy

PROIECTE:

Rigla

Pamant

Khan Editor : https://www.khanacademy.org/computer-programming/new/pjs

Cod de inceput:

Final:

 

Să vorbim despre bucle. Cum putem sa scrie acelasi mesaj de mai multe ori? Vom scrie într-adevăr o grămadă de text, din nou și din nou. Pentru  a ajunge la finalul ecranului o sa trebuiasca sa scriem foarte multe linii de cod. Aceasta este într-adevăr o durere și, din fericire, avem bucle care să ne ajute

De acum înainte, de fiecare dată când vedeți un cod repetitiv ca acesta, primul dvs. gând ar trebui să fie. „Aș putea folosi o buclă?” O buclă ne va permite să repetăm ​​această bucată de cod din nou și din nou din nou, făcând doar mici modificări de fiecare dată. Deci iată cum am rescrie acest cod cu o buclă. Pentru a începe, trebuie să tastăm „while”, parantezele și acoladele.

De fiecare dată când scrieți o buclă, trebuie să răspundeți la trei întrebări cheie.

Prima întrebare este „Ce vreau să repet?” Șiorice vrem să repetăm ​​trebuie să intre între aceste acolade. Așadar, vrem să repetăm ​​apelul „text” în acest caz, așa că mergeți mai departe și puneți-l in acolade. Dar este un pic cam prost, nu? Pentru că acum vom repeta același apel de text. Avem nevoie de ceva sa se schimbe.

Asta ne aduce la întrebarea a doua, care este „Ce vreau să schimb de fiecare dată?” Deci, vrem să schimbăm această poziție „y”. Vrem să devină 60 și apoi vrem pentru a deveni 80. Așa că o vom transforma într-o variabilă. Numit y, pentru că este poziția y. Deci vom continua și vom declara o variabilă aici sus. O voi începe la 40. Și acum, în sfârșit, trebuie doar schimbat y. Putem face asta aici, putem spune „y = y +20” și va fi din ce în ce mai mare de fiecare dată.

Intrebarea a treia acum, care este „Până când ar trebui să repetăm ​​asta?” Ei bine, vrem să facem asta din nou și din nou, dar nu vrem să o facem pentru totdeauna, nu? Dacă o facem pentru totdeauna, mai întâi, este un timp foarte lung de așteptat și, în al doilea rând, s-ar putea chiar să vă blocheze browserul. Noi doar dorim să facem acest lucru până când ajungem în partea de jos a paginii. Ceea ce înseamnă că vrem să o facem atâta timp cât y este mai mic de 400. Așa că am pus asta in paranteze. Incercati sa tipariti y de fiecare cand se intra in bucla

  1. Exercitii

https://www.khanacademy.org/computing/computer-programming/programming/looping/e/review-loops

  1. Provocare: Rigla

https://www.khanacademy.org/computing/computer-programming/programming/looping/pc/challenge-a-loopy-ruler

 

  1. Mai multe despre WHILE

Vom folosi bucla while ca sa desenm niste elipse si linii in forma de baloane. Pentru a pune imagini o sa initializam o variabila care o sa ia valoarea functiei getImage. Apoi vom folosi functia image() pentru a pozitiona personajul, dadui ca primul parametru variabila imaginii.

  1. Provocare: Pamant

https://www.khanacademy.org/computing/computer-programming/programming/looping/pc/challenge-a-loopy-landscape