M7 | L1 Ozobot. introducere

Astăzi vom afla despre:

Componentele hardware ale Ozobot Bit

Aplicațiile pe care le vom folosi sunt:

Ozobot

Ozobot. Introducere

In lecția de astăzi vor fi prezentate diferitele componente hardware ale Ozobutului Bit.

Anexa 1

Hardware

Ce este hardware? Hardware poate fi definit ca părți fizice ale unui computer sau un robot. In timp ce parcurgem diferitele componente hardware ale Ozobotului urmați Anexa 1 de lucru pentru a eticheta diferitele părți ale Bit-ului

Ce este Ozobot-ul Bit?

Să aruncăm o privire pe Anexa 1. Aici avem termenii cheie a botului Bit adica principalele componente hardware. Deasemenea aveți o vedere frontală a botului, din spate,de sus și de jos.

Bit este un robot care urmărește linii pe care tu poti sa il programezi in două moduri

  • coduri de culori realizate cu markere
  • cu ozoblockly cod modular pe computer sau tabletă

Vei afla totul despre modalitatea de programare cu linii in urmatoarele lectii

Specificatii ale Bit-ului: Senzorii

Bit are 2 tipuri de senzori urmărirea

Una dintre caracteristicile lui Bit este că poate urma linii. Sub robot, spre față exista un rând de senzorii care urmaresc linii, acești senzori ii permit lui Bit să vadă și urmareasca o linie trasată.

Bit poate detecta și să răspundă la culori folosind senzorul de culoare localizat in mijlocul liniei de senzori de linii.

Hardware al Bit-ului: LED-uri

Bit are lumini LED. Există o lumină aprinsă in vârful lui Bit. Bit va lumina LED-ul pe baza culorii liniei pe care o urmează.

Specificatii ale Bit-ului: Motor, baterie si difuzoare

Bit folosește roti, un motor și o baterie pentru a se misca. motorul și bateria nu sunt vizibile din exteriorul botului, dar sunt conectate la roti. Bit poate fi programat să scoată sunete și chiar sa vorbesca. Difuzorul se găsește în partea din față a botului.

Specificatii ale Bit-ului: Placa de baza

Puteți găsi placa de baza a lui Bit uitându-vă la partea de sus a botului. Placuta pe care o vedeți aici controlează to robotul.

Specificatii ale Bit-ului: Incarcare si baterie

Bit utilizează un port micro USB și încărcare cablu. Pentru a încărca bateria, puteți găsi un port pe spatele botului. Bit se încarcă complet în aproximativ o oră. Luminile cu LED-uri vor deveni verde continuu când s-a terminat încărcarea completă a bateriei. Robotul poate sa mearga aproximativă o ora.

Specificatii ale Bit-ului: Incarcare si baterie

Butonul de alimentare al lui Bit este in lateral. Butonul de alimentare poate fi utilizat pentru mai mult decat pornirea și oprirea robotului. Poate fi folosit și pentru calibrarea senzorilor lui Bit.