În iulie 2021, echipa românească de robotică AutoVortex a câștigat primul loc la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago. Este pentru prima dată în 30 de ani când o echipă din afara Statelor Unite câștigă această mare finală. Rezultatul lor a fost produsul multor pasiuni, eforturi și al unui apetit enorm pentru inovație, cultivat și aplicat în ultimii 10 ani.
Ce face echipa AutoVortex? Pentru echipa de robotică AutoVortex, scopul este să învețe să construiască și să programeze roboți. Echipa a învățat să aplice concepte din STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și sa valorifice cunoștințele în cadre distractive, alimentate de adrenalină – construiesc roboți cu care participă la diverse competiții. Unul dintre obiectivele programului este de a familiariza publicul cu robotica, dar și inovațiile generale de inginerie și tehnologie.
Astfel de programe sunt foarte necesare în sistemul de învățământ al României, incurajand creativitatea, inovația și aplicațiile stintifice. Mintea tânără a țării este înclinată în mod natural să exceleze în domenii tehnologice emergente, cum ar fi robotica și în ce alt loc să înceapă copilul tău să învețe despre roboți decât la IT Junior?
Dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor
Astăzi, aceste notițe sunt considerate ca fiind primul algoritm, făcând din Ada prima programCursul de robotica pentru copii de la IT Junior permite elevilor să înțeleagă cum funcționează lucrurile. Copiii vor construi împreună circuite simple folosind truse speciale, încep cu configurarea luminilor și vor trece la asamblarea unor circuite mai complexe utilizand senzori și motoare. Își și pot dezvolta, de asemenea, abilitățile de rezolvare a problemelor atunci când se confruntă cu probleme legate de punerea împreună a diferitelor piese. Procesul va fi unul distractiv întrucât cursul pune accent pe o metodă dinamica bazată pe proiecte practice, iar copiii se vor distra construindu-și robotul împreună.atoare din lume.
Știință și matematică
Cursul de robotica pentru copii, facilitează învățarea științei și matematicii în sala de clasă. Kiturile noastre conectează conceptele de știință și matematică cu lumea reală. Copiii pot înțelege, de asemenea, conceptele de tensiune și forță atunci când aleg piesele utilizate în robot. Conceptele simple și complexe de matematică sunt demonstrate în timp ce asamblează robotul, atunci când se calculează, de exemplu, rezistența necesara pentru ca un circuit sa nu se strice.
Introducere în programare
Programarea roboților este distractivă. Este una dintre cele mai bune modalități de ai prezenta copilului tău conceptul de TIC (Tehnologia Comunicării și a Informației) la o vârstă fragedă. Copiii vor vedea întotdeauna robotica mai degrabă ca o activitate interesantă decât ca o activitate educațională.
Programarea este o abilitate excelentă pentru asigurarea unui loc de muncă în viitor. Totuși, subiectul abstract al programării poate fi o provocare pentru orice copil. Robotica prin joacă este mai ușor de înțeles fiind o introducere mai tangibilă în programare. Când copiii programează roboți fizici, le este mai ușor să vadă ce nu funcționează în timp ce învață ce pot și ce nu pot face roboții. La cursul de robotica educativă vor dezvolta abilitățile necesare pentru a crea instrucțiuni precise și exacte și se vor distra în timp ce învață lecții valoroase.
Un viitor tehnologic
Cunoștințele despre calculatoare sunt acum obligatorii în multe domenii și din ce în ce mai mult vedem că imprimarea 3D, dronele și utilajele avansate devin din ce în ce mai frecvente în diferite medii de lucru.
La cât de rapid avansează tehnologia, ne putem imagina doar cum va arăta lumea noastră în următorii zece sau douăzeci de ani. Având în vedere acest lucru, cursul de robotica pregătit de IT Junior îl va ajuta pe copilul tău să-și dezvolte încrederea și fluența în multiplele tipuri de tehnologii care vor fi, fără îndoială, un avantaj important în carieră.
Concluzie
Robotica este educativă și reușește să combine ingineria și programarea cu creativitatea și abilitatea de a rezolva probleme. Rezultatul muncii copiilor va fi chiar acolo în mâinile lor și vor putea continua să modifice și să se joace cu programarea și mecanica pentru a încerca noi soluții.
Hai si tu in comunitatea IT Junior