ITjunior

Inițiere în IT pentru copii- tainele utilizării calculatorului

itpentrucopii

Echipa IT Junior se dedică tuturor copiilor care vor să folosescă calculatorul în modul cel mai practic, mai util și mai folositor pentru viitorul lor. Oferim cursuri de IT pentru copii de 8-16 ani  atat online cat si la sediu.

Calculatorul și internetul sunt,de asemenea, prezente obișnuite într-un numar din ce în ce mai mare de copii și adolescenți. Din acest motiv, IT Junior asigură dobândirea elementelor de bază în ceea ce privește utilizarea calculatorului. In cadrul unor cursuri de IT pentru copii deprindem noțiuni generale despre calcularor, hardware, software și vom fi utilizatori responsabili folosind internetul , e-mail-ul și rețelele sociale.

Grafica pentru copii îi ajută să gestioneze mai multe  forme media,imagini, animație și înregistrări video și audio- atât de necesare în zilele de azi.Totodată, vor ști să creeze documente, tabele și prezentări școlare.
Prin initiere  cursuri de IT pentru copii se învăța semnificația celor mai uzuale cuvinte tehnice folosite în domeniul TIC – folosirea calculatorului (computerului). Folosim deseori cuvinte  tehnice împrumutate din limba engleză sau prescurtari dar nu știm ce înseamnă. De exemplu : [I.T.] – este o prescurtare de la Information Technology în română –Tehnologia                  Informației, [Desktop] –spațiu de lucru sau ecranul calculatorului. Când pornești computerul ceea ce apare pe (ecran) se numeste Desktop, [P.C.] – Personal Computer sau Calculator.

Oferim cursuri de IT/ Informatică aplicată pentru copii și explicăm  diferențele sau expresii asemanatoare în utilizarea unui calculator,cum ar fi: Laptop sau Desktop PC Laptop – calculator ușor de transportat, construit pentru a fi folosit în afara biroului (de exemplu în tren), având o sursă independentă de alimentare (baterii sau acumulatoare care țin aproximativ 3-5 ore). Un laptop are totul integrat: un ecran, o tastatură, un cursor (un touchpad, de asemenea, cunoscut ca un trackpad) difuzoare, şi adesea, inclusiv o baterie, într-o singură unitate mică și ușoară. Desktop PC- este un calculator personal performant cu ecran mare și rezoluție pe masură. Cel mai mic monitor de pe piață are la ora actuală o diagonală de 18.5”.  Sistemul  desktop oferă avantajul upgrade-ului  și poți schimba procesorul sau placa video singur pe când componentele unui laptop are un sistem închis în afară de memoria RAM și HardDisk. Alte exemple ar fi:TIC sau Informatica, Memorie RAM sau ROM,Toolbar sau Tastkbar,Save sau Save as,etc.
Mai mult, la cursurile de inițiere în IT pentru copii se învață combinații de taste uzuale sau scurtaturi în folosirea unui calculator.Câteva exemple ar fi : ALT +F4,Ctrl+C,Ctrl +V,Ctrl+Z,etc.

La finalul cursurilor de IT pentru copii se deprind abilități practice în toate domeniile folosind calculatorul.

Distribuie această postare

Cere informații

În cazul în care dorești să ne adresezi o întrebare nu ezită să o faci prin intermediul formularului de contact

Adresa

Piața Amzei nr. 7-15, București